20210211_125129

Byggfag

Dette er utgangspunktet for deg som ønsker en
yrkesfaglig utdanning innen bygg- og anleggsteknikk.
Etter første året kan du bygge videre til fagbrev innen en rekke yrkesfag,
som anleggsteknikk, byggteknikk, feierfaget, glassfaget, isolatørfaget og steinfaget.

Hos oss kan du bygge videre med Vg2 Tømrer, som gir mulighet for
påbygg til generell studiekomptanse,
eller ta opplæring i en bedrift og oppnå fagbrev.

IMG_3580

Vg1
Bygg og anleggsteknikk

Går du Vg1 bygg- og anleggsteknikk har du mange valgmuligheter. Du kan blant annet bli tømrer og murer, men du kan også velge litt mer utradisjonelle retninger som for eksempel byggdrifterfaget eller steinfaget. Gjennom faget ”programfag” er vi innom alle de 30 fagområdene elevene kan velge videre i utdanningen. Dette gjør vi for at de skal få en liten smakebit på alt, og ut i fra det skal kunne bestemme seg for hva de ønsker å drive med i fremtiden.
Etter at elevene har bestått Vg1, kan de hos oss gå videre  til Vg2 tømrer.
Ved bestått Vg2 kan eleven velge å gå ut som lærling i en bedrift og ta fagbrev, eller ta påbygg til generell studiekompetanse.

Vg2
Tømrer

På Vg2 Tømrer får du spesialisere deg i fagfeltet du ønsker. Etter Vg2 Tømrer kan du velge mellom påbygg til generell studiekompetanse eller to år med opplæring i bedrift innen Tømrerfaget. Det som gjør  Vg2 løpet helt unikt hos oss her på KVS-Bygland er  fordypningen du kan velge. Det er tradisjonsbygg og lafting, dette er et tilbud som er helt unikt på landsbasis. Her lærer du å bygge slik de har bygget i Norge i flere hundre år. En fantastisk mulighet for deg som er glad i å skape noe.
Ved bestått Vg2 kan eleven velge å gå ut som lærling i en bedrift og ta fagbrev, eller ta påbygg til generell studiekompetanse.

Send message via your Messenger App